Friday, 5 April 2013

Maksud disebalik nama "NARA".

 
Salam ukhuwahfillah saudara seislam aku. apa kabar? semoga kita semua sentiasa dalam perlindungan Allah S.W.T. :) hari ini, tiba2 je hati aku tergerak untuk berceloteh kat blog ni. so, tanpa berlengah lagi, aku cuma mau bercerita tentang maksud di sebalik nama "Nara" yang sekarang banyak orang pakai.
 
aku bukan apa, tapi banyak orang guna nama "Nara" ni di akhir nama FB dorang. terutama famly aku. huh! sakit ati juga la coz aku berharap hanya aku je yang gunakan nama "Nara" ni. tengok2, banyak juga orang ikut2 gunakan nama tue. korang mau tau kenapa?
 
sebabnya, nama "Nara" nie aku ambik dari nama artis korea perempuan yang sangat2 aku sukai and teramat2 comel tau! namanya "JANG NARA". haaa? kenal tak? sampaikan aku anggap jang nara ni kakak aku sendiri tau. hahahaha. artis korea pun da di anggap famly sendiri. (suka suki aku la)

Jang Nara ni dah banyak berlakon dalam filem tau. lakonan terbaru beliau baru2 ni ialah "School 2013".
dalam lakonan tue, jang nara memegang watak sebagai guru di sekolah tersebut. best juga ceritanya tue. if korang nak tengok, korang tengok je la kat youtube okey!

cerita punya cerita, aku mau bagi tau juga ni nama2 famly aku yang setakat ini menggunakan nama "Nara" di facebook dorang. if berkenan, add je la dorang tue. ^^v

1.Shakeelah Nara(kakak aku)
3.Hieydayah Nara II(aku juga, hehe)
4.Aybara Yattemaimasu Nara(adik perempuan aku yang bongsu)
5.Farah Nara(adik bongsu mama aku, bererti makcik aku la. hehehe)
6.Chanty Nara(adik sepupu aku) / Chanty Parman
7.Syidah Nara(adik sahabat baik aku)
 
haaa. nampak tue. banyak kan yang guna nama "Nara". oya! aku lupa mau bagi tau pula. maksud di sebalik nama "Nara" ni ialah ---> HAPPY. maksudnya sentiasa gembira. itu lau mengikut kamus english. tapi ada juga maksudnya mengikut kamus jepun, korea n lain2 lagi. kalau korang rajin, korang cari la sendiri ya. hahaha. :) tapi ada juga orang cakap, nara ni membawa maksud matahari. entah la, banyak tul tafsiran orang kan. janji, ia membawa maksud yang baik.
 
nie lah dea kakak aku JANG NARA. comel sangat2 kan? teringin sangat pula aku mau jumpa dea ni. angan2 je mau pi korea semata2 mau jumpa jang nara. :'(
layan je la gambar comel lotteh si Jang Nara nie. :)








 

okey la. tak boleh share banyak2 info tentang kakak aku ni. hahahaha. cari sendiri kalau mau tau sangat. TAPI.... if korang mau gunakan nama Nara lepas ni, terserah. aku tiada hak pun mau larang2 korang gunakan nama tue kan? :) bagus juga if makin banyak yang gunakan nama tue, huhuhu.

P/S:JANGAN LUPA TEKAN BUTTON LIKE N SHARE FB TUE KAT BAWAH NI OKEY! ^^v

daaaaaa. sampai ketemu lagi semuanya. Assalamualaikum. :)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...