Saturday, 9 March 2013

Rindu suasana kampung SEMPORNA


hai semuanya.. salam ukhuwahfillah.. di sebabkan keadaan sekarang di semporna, yang mana penceroboh semakin buat hal, menyebabkan aku dan adik aku tidak dapat turun kelas komputer minggu ini!!! huh!! punya lah sakit hati.. apanya tidak, banyak dah pelajaran yang kami ketinggalan.. sekarang ni kami tengah study tentang microsoft excel.. microsoft excel ni penting tau.. tak semua orang mahir menggunakannya.. sebab ia berbeza ngan microsoft word and power point.. kan3?? tapi alhamdullillah.. sekarang aku dah pandai menggunakan microsoft excel.. huhuhuhu.. so, if nak memohon kerja kerani ke apa ke yg b'kaitan ngan taip menaip ni, senang la sebab aku dah ada sijilnya.. hahahaha.. alhamdullillah..

btw, baru 1 minggu tak turun kelas, aku dah rindu sgt.. rindu ngan kwn2 je.. yang orang mengajar tue tak rindu pun sebeb "KAKAK" tue nampak sangat tak suka ngan aku and adik aku ni.. tak tau la kenapa.. tak pe.. abaikan tue..

lagi pun, kami kursus 3 bulan je.. bulan ni last sudah,, yeyeyeye.. boleh dah keja utk sementara wktu ni.. kumpul duit buat beli keperluan raya nanti.. hehehehe..



 

 

yang ni kita orang tengah menaip.. di suruh buat shape la, buat jadual la, menaip la apa semua.. yang ni subjek pertama kami study.. microsoft word!! hahaha.. kita orang dah tau la sal taip menaip ni.. korang pun tau kan?? ape lah orang yang mengajar ni.. nasib baik lah nak ambik sijilnya.. lau tau, memang kena ceramah ni oleh kami2 semua.. huhuhu.. (gurau je)



  
gambar kat atas ni pula, time ni kita orang ada bengkel.. haaa... bengkel seperti dalam gambar lah ni.. kita orang di letakkan dalam beberapa kumpulan terus mesti belajar untuk membuka dan memasang alat2 kat atas ni.. huh!! punya la penat.. yang ni hasil kerja kami (KUMPULAN 3-COOL) hahahaha.. (aku yg bagi nama kumpulan tue, tak menarik sgt kan nama kumpulan ni?? mana je la, janji kami COOL)



  

yah!!! itu dea!! lepas selesai bengkel, apa lagi.. kita orang pun terus lah jalan2 sana ni.. bergosip apa semua.. ahahaha.. time snap pict ni, hampir semua student2 kelas komputer KEMAS SEMPORNA ni duduk kat belakang.. itu lah sikit je korang nampak orang2 kat dalam ni kan?? apanya tidak, semuanya santai2 kat kerusi.. memang best GILA lah time ni..

selalunya, lepas dari kelas komputer, balik je jam 11 tue, kita orang terus lah pergi ke PEKAN SEMPORNA.. makan2, jalan2, snap pict pa semua.. hehehe.. memang banyak kenangan kat kampung tau..

GAMBAR YANG PENUH KENANGAN DI SEMPORNA


   

  

   

 

  

  

  

              



                      

          


     KALIMAH ALLAH di pokok yang berada di kawasan rumah atuk nenek kami.. SUBAHANALLAH.. if tak percaya, nanti aku akan tunjukkan bukti yang lebih kuat!!! hehehe.. tapi, memang betul kalimah ni ada di dahan pokok rambutan yang berada di rumah atuk nenek kami.. buat apa aku nak tipu kan?? dosa bha tue.. aku pun yang first time nampak kalimah ALLAH ni di dahan pokok rambutan, punya lah terkejut besar.. tapi atuk aku cakap memang lama dah kalimah tue kat rantingnya..

         

           


        


-----> okey lah.. setakat ini je yang aku nak sampaikan.. insyaAllah, nanti aku akan update majlis perpisahan KELAS KOMPUTER KEMAS 2013 pula ok!!! tunggu ya.. :) <-----

daaaaa semuanya.. assalamualaikum..






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...