Saturday, 23 June 2012

!! FirSt TiMe !!


first time??? tajuk entry aq hari ini..
hehehehe... nak tau napa aq pakai tajuk first time?? ada byk sbb..
kalau nak tau sgt2, ikut je jln cerita aq ni ya... :)

pertama, first time aq memakai dan menggunakan telefon touch hand!! hahahahakz!! kelakar la sgt... biasa la, anak kampung kan... selalunya pakai telefon yg besa2 je, tp skg dah pakai telefon yg canggih sikit la.. yg touch punyer... :p
x la canti sgt, besa2 je 2.. baru2 ni aq ke kedai giant ngn mama n adik bongsu aq... trus la aq beli hp baru pakai duit mama.. hehehe..(blm ada duit poket lg yg t'kumpul, xpe ye mom, nnti kalau dayah dah ada keja, dayah pasti akan blas jasa mama n papa.. syg korang ketat!!) ehhh!!! t'kuar tajuk dah..
harga telefon 2 Rm433.00.. kawan baik aq pun pakai telefon yg sma cam aq tau.. persis banget deh... cuma time dia beli 2, mahal sikit harganye.. kalau x silap, RM 700 kali... nak tau rupa telefon 2?? (klik ni)
btw, tq 2 my mom n my father coz sudi belikan aq telefon ni... tq sgt2.. dayah syg mama dan papa sgt2... mwwuuuahhh... :')

yg kedua, first time aq potong ikan!! hahahahakz!! ape la.. potong ikan pun x pandai?? ish3... sebab i2 la, kita sbg anak dara ni mesti pandai memasak.. bukan sekadar memasak, tp mesti tau cara potong ikan, cara basuh kain, lipat kain dan sbgainya.,,, kan3?? nnti kalau dah berumah tangga, cam na korang nak layan suami korang?? takkan korang nak bawa ikan2 tue ke rumah mak bapak korang cuma utk suruh dorg potong ikan or panggil jiran sebelah tue minta tlg ajarkan cara nak potong ikan?? kin malu je kan?? nasib baik la aq pernah nampak mama aq potong ikan cam na.. jd, senang jgk kalau dorg balik kg... cuma, first time je la td 2 aq potong ikan dan buang perut n hati ikan2 tue.. eee... geli jgk la nak pegang coz lembut sgt hati ikan ni.. lepas tue, insangnya pula keras sgt nak di cabut... habis aq berperang ngan ikan2 tadi... hehehe... pengalaman yg sgt lucu n best sgt!!! hahahahaha...

first time belajar memandu kereta?? aduiii.. i2 la satu2nya pengalaman yg x blh aq lupakan smpai la skg.. hehehe.. apa tidak, time kat I.M tue, aq start je enjin kereta n cikgu suruh bwa perlahan2, berjoget kereta tu aq bawak.. hahahaha... cikgu ketawa je tgk gelagat aq bwk keta... besa la, kita ni x sama dgn lelaki coz lelaki ni, kalau di ajar 1 kali je, dorg trus cpt dapat... bkn mcm pmpn, mengambil masa 2 or 3 minggu baru pandai sikit nak bawa kereta... kan3??? hehehehe...

hmmm.. ada byk lg yg aq mo kongsi cerita ngn korang2 smua tp panjang sgt ceritanya terus sakit da tgn ni menaip.. yg pasti, byk pengalaman aq yg first time aq buat.. mksdnya, perkara tue aq x penah terfikir pun akan aq lakukan 1 ary nanti... :)

so, apa pun pengalaman yg telah kita lalui sama ada manis or pahit, smuanya itu membuat kita makin matang n dewasa dalam kehidupan seharian kita.. kita dpt berfikir ngn baik dan rasional.. :)

semoga hari2 kita yg seterusnya selalu baik dan memberikan kita sejuta impian dan sejuta harapan..

Assalamualaikum n see u again... love u'r bebeh...!! peace 4 u... :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...