Saturday, 22 December 2012

Tutorial 1:Background untuk ChatBox Facebook

Korang tengok ni..!! facebook aku ada hello kitty!! my favorite cartoon lagi.. yes!! hehehe.. aku suka sgt2 tgk coz ada kartun kesukaan aku.. hahahaha.. so sweet gitu lorh!! so?? kalian harusnya bilang apa dong?? WOW!! gitu lorh... hehehe... tengok dulu fb aku skg ni, jauh bezanya dgn yang sebelumnya..
YANG INI UNTUK TEMA HELLO KITTY





YANG INI UNTUK TEMA TEDDY BEAR




amacam?? comey kan??? kalau mau tau cam na caranya, JOM ikut step ni okey!! ^^v

1.Korang klik SINI

2.Lepas tue, akan keluar gambar macam kat bawah nie.. Just klik 'Add to chrome' seperti dalam gambar

(klik gambar untuk nampak lebih jelas)

3.lepas tekan add to chrome, akan keluar satu pop up kan?? tekan je yang 'ADD' tue seperti dalam gambar


4.Bila dah add, automatik ia akan ada terus dalam facebook korang.. korang refresh dulu facebook korang and lihat hasilnya!! ^^v

yang tanda merah kat katun teddy bear tue menunjukkan chat box fb korang dah menjadi.. hanya perlu refresh je ok!!

-->amacam?? menjadi tak?? syukur lah andai menjadi jgk.. tak jugak penat aku taip panjang2 sampaikan laptop low bet pun tak prasan dah.. but, if tak menjadi, tinggalkan je komen korang erk.. aku akan balas jugak tue.. :)


bagi mereka2 yang memiliki akaun blogger, kalau boleh, tolong tinggalkan komen anda.. bagi kalian2 semuanya, please like n share ok.. ^^v yooo..!!

P/S:TUTORIAL INI HANYA BOLEH DIGUNAKAN UNTUK 'GOOGLE CROME' SAHAJA!

(kredit by Fizz Grapic)

2 comments:

MisZ Nara Blink-blink said...

LIke it ! . saranghae unnie :)

Cik Nara said...

ok bha kalau ko 2...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...