Wednesday, 25 January 2012

: : Erti Sahabat Sejati : :




Today, aku moe cerita sal sahabat baik aku... I Love My Best Friend... :)

bermula dari sahabat baik aku dari kecil ya... erm, dulu kami membesar bersama.. tapi sygnya, time tahun 6 (sklh kat sk merpati sndakan) aku dan famly terpaksa pindah ke keningau.. saat itu lah kami berpisah.. sebenarnya, aq dah lama suka kat dea nie.. aq masih ingat time tahun 6 tue kan, aku ada perasaan syg n cinta kat dea tp x sgka, dea suka kat pmpn len.. kat murid pmpuan yg baru pindah kat sklh kami.. kebetulan jgk pmpn 2 diletakkan kat kelas kami.. start dari situ juga lah dea jatuh cinta kat pmpn tue.. pernah 1 hari, dea mo kirim surat kat pmpn tue.. dea mnta aq yg kirimkan surat tue kat dea.. betapa sakit hati aku time tue tapi mo wat cam na lagikan, dea lgsg x tau pun sal perasaan aku kat dea... apapun, sehingga skg, kami tetap berhubung wlupun jauh... aq dan dea tetap shbat utk slamanya...




dari sndakan, aku berpindah ke keningau and sklh kat smk keningau 2.. start dari tingkatan 1 sampailah tingkatan 5.. tapi time tingkatan 5 tue, aq pindah lagi kat tawau.. besa, ikut fmly berpindahkan... so, pada pertengahan bulan 4, aq and fmly pindah ke tawau... korang fhm2 lah kan if keja kerajaan nie.. kejap pindah sna, kejap pindah situ... x menentu lah katakan... Oya!!! gambar kat atas adalah kwn2 aq dari keningau.. kwn yg begitu rapat ngan aq... terutamanya Ivye, Isliliah, Walidah, Shiemma and Pika.. aq syg dorg sgt2 meskipun kami x pernah jumpa udah... aq rindu juga gelagat2 time stdy ngan dorg smua.. gambar atas tue ada gmbar pelajar2 tingkatan 4 & 5 Lotus... mereka smua dah aq anggap seperti keluarga..... wlupun hnya beberapa tahun kami kenal dan bersama, but mereka sentiasa hidup dalam hati aq sehingga ke hari ini...



yg nie pula sahabat sehidup semati aku... mereka kwn2 aq dari tawau... kwn2 dari sklh smk jambatan putih,twu... erm,,, sebenarnya kami kenal berlainan tahun tau... mksd aku, c kieya tue aq kenal dari tingkatan 5 lagi.. time aq baru pindah dari keningau ke tawau... memang aq x rapat sgt ngan c kieya time aq baru pindah tue,, alarh.. besa lah, kan budak baru.. langsung x kenal sesiapa pun kat sklh tue.... tapi, lama2,, kita org rapat jugak... trus, yang budak bertiga nie pula (mila, lina and fiza) aq kenal dorg dari 6 rendah lagi.. dari situ, kitaorg berlima mula rapat trus jadi best friend shinggalah skg... susah senang, pahit manis kami lalui bersama... byk sgt kenangan manis and pahit kami wktu bersekolah dulu.. skg, kami dah tamat sekolah.. hanya menanti results stpm jak keluar... kami berlima ibarat adik dan kakak... sentiasa bersama wlu ke mna pun... inilah yg dikatakan sahabat sejati... 'ibarat kuku ngan isi'.. boleh dikatakan juga, 'air yg dicincang takkan pernah putus'.. hehehehehehehe.....


 apapun jadi, mereka tetap sahabat aq dunia akhirat.. tnpa mereka, aq takkan pernah jadi seperti skg tau.. hehehe... if korang nak tau, sebenarnya, aq nie jenis yg x byk ckp.. pemalu katakan.. tapi, bila aq dah jumpa ngan mereka semua, aq dah tau apa erti sahabat yg sebenarnya.... aq juga dah mula bnyak cakap... heheheheheehe... apa tidak, dorg yg ajar aq untuk buka mulut luas2... :)  aq sntiasa syg kat smua kwn2 aq..... sntiasa rindu gelagat2 mereka and saat bersama mereka... I LOVE YOU, I MISS YOU MY FRIENDS...

2 comments:

Seri_Najwa95 said...

Salam, saya paham mcmane perasaaan awak.. sy pun pernah alami situasi yg sama dgn awak.. sy pun pernah minat kt sorang lelaki ni, tp hancur betul perasaan dan hati sy ni bila dia minat kat perempuan lain.. hati sy time tu rasa bagai di sayat2..


but its okay, semua pengalam itu mendewasakan kita dan juga mematang kan kehidupan.. :)

cik hieydayah said...

iya... g pun kumbang bkn seekor je kan.. hehehehe... apapun, slm perkenalan dr sya ok.. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...